tisdag 13 januari 2009

Kriget i Palestina är inget religiöst krig!

Tydligen händer det inte mycket annat i världen just nu, då kriget i Gaza får full coverage i media. Missförstå mig rätt, med all rätt. Men! Vissa höga profiler i den "Muslimska" världen (finns den ens?) åker snålskjuts på den tid i rampljuset barn som ligger runt sin döda mamma får.

Ett exempel är de flera som ska representera the British Muslim community, brittiska muslimer, som flera gånger gått ut i media med att händelserna i Gaza kommer att elda upp muslimer i väst till radikalism och det är inget dem kan göra åt det. (Ed Husain, en brittisk muslimsk lord, tyckte att det var oundvikligt att muslimer skulle reagera och kanske våldsamt, men var negativ till en "arms embargo" mot Israel - man kan ju då ställa sig frågan i vilken marknad han har placerat sina pengar).

Till alla som planerar att spränga sig i tunnelbanor bland oskyldiga civila vill jag bara säga en sak och det är att ni skulle kunna eldas upp till terrorism av en tomat! Ni är inte muslimer, har aldrig varit och kommer aldrig bli det! Ni talar inte för mig, eller för min pappa eller en muslimsk indonesier eller för någon mer än ignoranta, hatande människor som er själva.

Jag är palestinier och stolt sådan. Jag är muslim och stolt sådan. Och varken det ena eller det andra gör mig så hatisk att jag vill spränga mig själv bland oskyldiga människor. Har ni s k radikala muslimer någonsin läst den heliga koranen? Vad var det första ordet som Mohammed (pbuh) lärde sig? Var det "mord"? Var det "hat"? Nej, det var "Iqra'a" eller "Läs". Allah har respekt för ordets makt! Läs och skriv och använd Ordet för att belysa de orättvisor som sker i Gaza, inte för att det är ett religiöst krig utan för att det är en orättvisa. För att ni inte skulle vilja se något liknande ske gentemot era kristna eller judiska bröder och systrar. Vi är alla Adams barn.

Vilken är den största Jihad av dem alla? "An taqoula kalemate haq fee wajhe zalem." eller "Att yttra ett rättvisans ord i ansiktet på en förtryckare!" Återigen. Ordet! Allah har respekt för ordets makt.

Ingen har någon Guda-given rätt att attackera synagogor i väst eller fysiskt attackera en jude, för att folket i Gaza massakreras av Israeler. Ni har inte hysts ut ur ert land, ni har inte blivit förtryckta, ni har inte fått ert hem stulet ifrån er och era kvinnor och barn har inte blivit måltavlor för testning av ny militär teknik. Det har palestinier. Ni har ingen rätt till självförsvar, palestinier har. Palestinierna är inte inblandade i ett krig för att det är en kul hobby att se sina barn, kvinnor och äldre massakreras. Kriget har tvingat sig på dem. De utkämpar ett krig mot en ockupationsmakt. Inte en religiös fiende. En politisk fiende. De har attackerats direkt, inte ni. Ni har endast rätt att använda ordet! Stöd palestinierna i deras kamp med ordet. Säg det, skriv det, sjung det!

Men tro inte för allt i världen att ni har monopol på ilskan över det som sker i Palestina, alla människor med skam i kroppen är lika arga. Men ingen rättfärdigar våldsamma handlingar med sin ilska, för det är ociviliserat och omoraliskt! Ju mer ni stjäl av den uppmärksamhet palestiniernas kamp äntligen har fått, för att göra idiotiska uttlanden om ilska och hämnd av "muslimer" i väst, desto mer kommer ni göra för att förstöra för palestinierna. Människor i väst har äntligen fått nog och insett att det är palestinierna som är de lidande offren. Det stödet kommer inte vara länge, när folk börjar associera vår kamp med muslimers ilska och illdåd i väst. Kriget i Palestina är inte ett Islams krig.

Är det bästa dessa s k muslimer, som Allah har gett makt, har att göra att elda på okunniga, ignoranta idioters hat i Islams namn, så får ni göra det i erat namn. Tala inte för alla oss andra normala, fredliga muslimer. Tala inte i Islams namn. Palestinier vill inte ha med er att göra. Muslimer vill inte ha med er att göra. Islam vill inte ha med er att göra!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Alla dessa fördomar västvärlden har om muslimer kommer ju från media, men det alla inte är medvetna om är att media till törsta delen styrs av USA (&CO). Vi matas visserligen dagligen med färsk information, men ack så partiska. Hycklande politiker vet exakt hur de ska manipulera våran syn på omvärlden.
För de som vill bli lite mer medvetna om omvärlden och förstå vad det egentligen är för värld vi lever i rekomenderar jag starkt dokumentären Zeitgeist.
http://www.zeitgeistmovie.com/ (Glöm ej att kolla på båda delarna, sv text finns att välja)

Steve sa...

Amen to that!

Även om jag alltid är skeptisk mot vad media skriver så vill jag inte hålla med om att all information är USA-infiltrerat. Men självklart sker där ett urval för att "sälja" nyheterna. Och vi kommer aldrig ifrån att saker är partiska eller mindre objektiva, för vi människor utgår alltid från våra egna perspektiv och utgångspunkter om vi inte kan förstå oss på den motsatta partens tankesätt (i detta fall arabvärldens).

Zeitgeist får jag skriva upp på min långa "To see"-lista... :-P

Steve sa...

...Amen till ditt inlägg, Fattema! :-P

(aja, nu har jag kladdat ner din välputsade wall..)

Carl Lindquist sa...

Hej

Vill bara säga att vilket underbart blogg inlägg du har gjort!

Vill bara tillägga några saker till Hur isreal och Palestinas konflikter har varat i nästan 2000 år. enligt bibliska tider och ord så har muslimer, judar romaner, kanaaerna, filistéerna, moabiterna, midjaniterna och andra folk i forna mesopotamien varit mycket blandat folk som varit i strider med varandra i 2000 år. palestina ägde jurusalem på 600-talet efter tagit det ifrån romarna som då styrt i flera hundra år och judar var förbjudna att vistas i sitt eget land i flera hundra år. inte för att jag beskyller någon för något som hänt för över 1000 år sedan de vore ganska trångsynt ;) haha. men dessa konfikter som pågår idag har varat i 2000 år, de har bara ändrat lite riktning och krigs form. från att vara ett religöst krig och inördes krig bland stammar till att 1948 då Isreal blev ett eget land och länderna inte kunde enas om landet, till politiska skäl och nu så skyller man på det religösa som startade det hela på religion igen. Dagen efter att isreal blev självständighets förklarat anfölls de av Egypten, Transjordanien, Syrien och Irak. och efter det har de varit kaos igen mellan Araber och Judar. skit samma det var inte detta jag igentligen ville säga.

Jag själv är svensk med tysk härkomst (som inte har med saken att göra) MEN, jag är inte troende alls på nån gud över huvudtaget... inte än iaf. jag har läst hela bibeln och den satanistiska bibeln och ska ge mig på Koranen och den judiska läran och domarboken. Jag tror efter har läst 2 religösa böcker som aldrig pratar om att ta en annans liv för det är de alla religioner har gemensamt. men för att sätta mig in mer i de muslimska måste jag läsa koranen. men jag vet efter religion i skolan finns det inte många sätt att tolka koranen på än de "riktiga" sättet vilket innbär lugn, kärlek och behandla männsikor som du själv vill bli behandlad. finns inget om kvinno misshandel eller burka, kvinno förtryck som de finns idag. sedan ta sitt eget liv tillsammans med andra oskylda för att komma till paradiset finns inte heller någonstans. De muslimer (som det tyvärr finns en hel del av) förstör för ett helt folkslag och smutskastar hela religionen som är vacker från början till ett matyriskt helvete. tyvärr finns de alltid extriminister inom alla religioner. men att döda i Guds namn eller Allahs namn är emot om vad Religionen står för(sålänge det har funnits en gud har det dödats i hans namn, tyvärr). de bara förstör för alla andra i sin omgivning. och varför denna siffran växer är bara för att nån gör nått kriminellt sedan blir de bara hämnd på hämnd som växer och växer. Sedan tror jag att omvärlden är ganska trött på detta och har börjat vända ryggen till islam för att de alltid spills oskyldigt blod i religionens namn och människor börjar dra er över en kant och det drabbar er som är helt och hållet utanför detta men får ta en hel del smällar för att folk litar inte på er längre pga av er religösa bakrund, Bara för att några idioter förstör så drabbas och straffas en hel religion. TRÅKIGT men sant.

Jag kanske låter lite negativ men det är inte min mening =)

DET ÄR en stor del till varför jag håller mig utanför religioner. Religioner har spillt mer blood i krig än politiska skildigaktigheter mm. Också tråkigt men sant. Personligen anser jag att religion är ett sätt att kontrollera männsikor och få dem att göra som man vil. vilket är sant om man titta tillbaka på de senaste 2000 åren.

allt jag ville har och säga =)
sorry att de är sä jävla långt bara!

Ha de bra /// Carl

Carl Lindquist sa...

Hej

Vill bara säga att vilket underbart blogg inlägg du har gjort!

Vill bara tillägga några saker till Hur isreal och Palestinas konflikter har varat i nästan 2000 år. enligt bibliska tider och ord så har muslimer, judar romaner, kanaaerna, filistéerna, moabiterna, midjaniterna och andra folk i forna mesopotamien varit mycket blandat folk som varit i strider med varandra i 2000 år. palestina ägde jurusalem på 600-talet efter tagit det ifrån romarna som då styrt i flera hundra år och judar var förbjudna att vistas i sitt eget land i flera hundra år. inte för att jag beskyller någon för något som hänt för över 1000 år sedan de vore ganska trångsynt ;) haha. men dessa konfikter som pågår idag har varat i 2000 år, de har bara ändrat lite riktning och krigs form. från att vara ett religöst krig och inördes krig bland stammar till att 1948 då Isreal blev ett eget land och länderna inte kunde enas om landet, till politiska skäl och nu så skyller man på det religösa som startade det hela på religion igen. Dagen efter att isreal blev självständighets förklarat anfölls de av Egypten, Transjordanien, Syrien och Irak. och efter det har de varit kaos igen mellan Araber och Judar. skit samma det var inte detta jag igentligen ville säga.

Jag själv är svensk med tysk härkomst (som inte har med saken att göra) MEN, jag är inte troende alls på nån gud över huvudtaget... inte än iaf. jag har läst hela bibeln och den satanistiska bibeln och ska ge mig på Koranen och den judiska läran och domarboken. Jag tror efter har läst 2 religösa böcker som aldrig pratar om att ta en annans liv för det är de alla religioner har gemensamt. men för att sätta mig in mer i de muslimska måste jag läsa koranen. men jag vet efter religion i skolan finns det inte många sätt att tolka koranen på än de "riktiga" sättet vilket innbär lugn, kärlek och behandla männsikor som du själv vill bli behandlad. finns inget om kvinno misshandel eller burka, kvinno förtryck som de finns idag. sedan ta sitt eget liv tillsammans med andra oskylda för att komma till paradiset finns inte heller någonstans. De muslimer (som det tyvärr finns en hel del av) förstör för ett helt folkslag och smutskastar hela religionen som är vacker från början till ett matyriskt helvete. tyvärr finns de alltid extriminister inom alla religioner. men att döda i Guds namn eller Allahs namn är emot om vad Religionen står för(sålänge det har funnits en gud har det dödats i hans namn, tyvärr). de bara förstör för alla andra i sin omgivning. och varför denna siffran växer är bara för att nån gör nått kriminellt sedan blir de bara hämnd på hämnd som växer och växer. Sedan tror jag att omvärlden är ganska trött på detta och har börjat vända ryggen till islam för att de alltid spills oskyldigt blod i religionens namn och människor börjar dra er över en kant och det drabbar er som är helt och hållet utanför detta men får ta en hel del smällar för att folk litar inte på er längre pga av er religösa bakrund, Bara för att några idioter förstör så drabbas och straffas en hel religion. TRÅKIGT men sant.

Jag kanske låter lite negativ men det är inte min mening =)

DET ÄR en stor del till varför jag håller mig utanför religioner. Religioner har spillt mer blood i krig än politiska skildigaktigheter mm. Också tråkigt men sant. Personligen anser jag att religion är ett sätt att kontrollera männsikor och få dem att göra som man vil. vilket är sant om man titta tillbaka på de senaste 2000 åren.

allt jag ville har och säga =)
sorry att de är sä jävla långt bara!

Ha de bra /// Carl

Carl Lindquist sa...

Hej

Vill bara säga att vilket underbart blogg inlägg du har gjort!

Vill bara tillägga några saker till Hur isreal och Palestinas konflikter har varat i nästan 2000 år. enligt bibliska tider och ord så har muslimer, judar romaner, kanaaerna, filistéerna, moabiterna, midjaniterna och andra folk i forna mesopotamien varit mycket blandat folk som varit i strider med varandra i 2000 år. palestina ägde jurusalem på 600-talet efter tagit det ifrån romarna som då styrt i flera hundra år och judar var förbjudna att vistas i sitt eget land i flera hundra år. inte för att jag beskyller någon för något som hänt för över 1000 år sedan de vore ganska trångsynt ;) haha. men dessa konfikter som pågår idag har varat i 2000 år, de har bara ändrat lite riktning och krigs form. från att vara ett religöst krig och inördes krig bland stammar till att 1948 då Isreal blev ett eget land och länderna inte kunde enas om landet, till politiska skäl och nu så skyller man på det religösa som startade det hela på religion igen. Dagen efter att isreal blev självständighets förklarat anfölls de av Egypten, Transjordanien, Syrien och Irak. och efter det har de varit kaos igen mellan Araber och Judar. skit samma det var inte detta jag igentligen ville säga.

Jag själv är svensk med tysk härkomst (som inte har med saken att göra) MEN, jag är inte troende alls på nån gud över huvudtaget... inte än iaf. jag har läst hela bibeln och den satanistiska bibeln och ska ge mig på Koranen och den judiska läran och domarboken. Jag tror efter har läst 2 religösa böcker som aldrig pratar om att ta en annans liv för det är de alla religioner har gemensamt. men för att sätta mig in mer i de muslimska måste jag läsa koranen. men jag vet efter religion i skolan finns det inte många sätt att tolka koranen på än de "riktiga" sättet vilket innbär lugn, kärlek och behandla männsikor som du själv vill bli behandlad. finns inget om kvinno misshandel eller burka, kvinno förtryck som de finns idag. sedan ta sitt eget liv tillsammans med andra oskylda för att komma till paradiset finns inte heller någonstans. De muslimer (som det tyvärr finns en hel del av) förstör för ett helt folkslag och smutskastar hela religionen som är vacker från början till ett matyriskt helvete. tyvärr finns de alltid extriminister inom alla religioner. men att döda i Guds namn eller Allahs namn är emot om vad Religionen står för(sålänge det har funnits en gud har det dödats i hans namn, tyvärr). de bara förstör för alla andra i sin omgivning. och varför denna siffran växer är bara för att nån gör nått kriminellt sedan blir de bara hämnd på hämnd som växer och växer. Sedan tror jag att omvärlden är ganska trött på detta och har börjat vända ryggen till islam för att de alltid spills oskyldigt blod i religionens namn och människor börjar dra er över en kant och det drabbar er som är helt och hållet utanför detta men får ta en hel del smällar för att folk litar inte på er längre pga av er religösa bakrund, Bara för att några idioter förstör så drabbas och straffas en hel religion. TRÅKIGT men sant.

Jag kanske låter lite negativ men det är inte min mening =)

DET ÄR en stor del till varför jag håller mig utanför religioner. Religioner har spillt mer blood i krig än politiska skildigaktigheter mm. Också tråkigt men sant. Personligen anser jag att religion är ett sätt att kontrollera männsikor och få dem att göra som man vil. vilket är sant om man titta tillbaka på de senaste 2000 åren.

allt jag ville har och säga =)
sorry att de är sä jävla långt bara!

Ha de bra /// Carl

Carl sa...

Hej

Vill bara säga att vilket underbart blogg inlägg du har gjort!

Vill bara tillägga några saker till Hur isreal och Palestinas konflikter har varat i nästan 2000 år. enligt bibliska tider och ord så har muslimer, judar romaner, kanaaerna, filistéerna, moabiterna, midjaniterna och andra folk i forna mesopotamien varit mycket blandat folk som varit i strider med varandra i 2000 år. palestina ägde jurusalem på 600-talet efter tagit det ifrån romarna som då styrt i flera hundra år och judar var förbjudna att vistas i sitt eget land i flera hundra år. inte för att jag beskyller någon för något som hänt för över 1000 år sedan de vore ganska trångsynt ;) haha. men dessa konfikter som pågår idag har varat i 2000 år, de har bara ändrat lite riktning och krigs form. från att vara ett religöst krig och inördes krig bland stammar till att 1948 då Isreal blev ett eget land och länderna inte kunde enas om landet, till politiska skäl och nu så skyller man på det religösa som startade det hela på religion igen. Dagen efter att isreal blev självständighets förklarat anfölls de av Egypten, Transjordanien, Syrien och Irak. och efter det har de varit kaos igen mellan Araber och Judar. skit samma det var inte detta jag igentligen ville säga.

Jag själv är svensk med tysk härkomst (som inte har med saken att göra) MEN, jag är inte troende alls på nån gud över huvudtaget... inte än iaf. jag har läst hela bibeln och den satanistiska bibeln och ska ge mig på Koranen och den judiska läran och domarboken. Jag tror efter har läst 2 religösa böcker som aldrig pratar om att ta en annans liv för det är de alla religioner har gemensamt. men för att sätta mig in mer i de muslimska måste jag läsa koranen. men jag vet efter religion i skolan finns det inte många sätt att tolka koranen på än de "riktiga" sättet vilket innbär lugn, kärlek och behandla männsikor som du själv vill bli behandlad. finns inget om kvinno misshandel eller burka, kvinno förtryck som de finns idag. sedan ta sitt eget liv tillsammans med andra oskylda för att komma till paradiset finns inte heller någonstans. De muslimer (som det tyvärr finns en hel del av) förstör för ett helt folkslag och smutskastar hela religionen som är vacker från början till ett matyriskt helvete. tyvärr finns de alltid extriminister inom alla religioner. men att döda i Guds namn eller Allahs namn är emot om vad Religionen står för(sålänge det har funnits en gud har det dödats i hans namn, tyvärr). de bara förstör för alla andra i sin omgivning. och varför denna siffran växer är bara för att nån gör nått kriminellt sedan blir de bara hämnd på hämnd som växer och växer. Sedan tror jag att omvärlden är ganska trött på detta och har börjat vända ryggen till islam för att de alltid spills oskyldigt blod i religionens namn och människor börjar dra er över en kant och det drabbar er som är helt och hållet utanför detta men får ta en hel del smällar för att folk litar inte på er längre pga av er religösa bakrund, Bara för att några idioter förstör så drabbas och straffas en hel religion. TRÅKIGT men sant.

Jag kanske låter lite negativ men det är inte min mening =)

DET ÄR en stor del till varför jag håller mig utanför religioner. Religioner har spillt mer blood i krig än politiska skildigaktigheter mm. Också tråkigt men sant. Personligen anser jag att religion är ett sätt att kontrollera männsikor och få dem att göra som man vil. vilket är sant om man titta tillbaka på de senaste 2000 åren.

allt jag ville har och säga =)
sorry att de är sä jävla långt bara!

Ha de bra /// Carl